אסביר מה המשמעות של תאונת דרכים וכתב אישום הכולל תאונת דרכים, בעזרת עורך דין בעל הצלחות מוכחות תוכל לנצח את חברת הביטוח.
1.כיצד לבחור עורך דין המתמחה לתאונות דרכים כאשר המדינה הגישה כתב אישום נגדך?
2. מהם ההשלכות של הודאה והרשעה בבית משפט בתאונת דרכים?
3. הדרך להתמודד עם חברת הביטוח.
ראשית, כאשר אדם נקלע לתאונת דרכים ורכבו לא היה מבוטח לחילופין היה בשלילת רישיון נהיגה. הרי שאותו אדם חשוף לתביעה ולהגשת כתב אישום כנגדו על תאונת דרכים – כאשר השניים קשורים זה בזה – הן מצד המדינה אשר מגישה כתב אישום והן מצד חברת הביטוח אשר מגישה תביעה כנגדו.
אסביר – כאשר חברת הביטוח נכנסת בנעליו של המבוטח והיא כמי שתובעת את הנהג הפוגע. הליך זה מתרחש לאחר שנהג הרכב הפוגע נמצא אשם בתאונת דרכים וגם באחריות לתאונה, הרי שחברת הביטוח מבקשת להיפרע ממנו. כלומר, חברת הביטוח מבקשת לקבל את אותם כספים אשר העבירה למבוטח.
שוב יודגש כי במידה והנהג נמצא אשם יכול למצוא עצמו משלם לחברת הביטוח את הכספים אשר העבירה המבטחת עבור המבוטח, כאשר חברת הביטוח תובעת את אותם כספים מהנהג אשר הורשע בבית משפט – ההליך הזה נקרא שיבוב.
ההשלכות הרשעה בבית משפט בתאונת דרכים גם בתביעה של תאונת דרכים
עורכי דין תאונות דרכים אשר מייצגים את חברת הביטוח אינה הכלי למתן כספים שלא כדין היות והנאשם אשר הורשע נסע ללא רישיון וכפועל יוצא מכך ללא ביטוח ולכן חובת הביטוח אינה חלה עליה.
הדוגמא הבאה תמחיש את ההסבר: נניח שירון יוצג ע”י עורך דין לתאונות דרכים בירושלים כאשר נהג בשכרות, ביצע תאונת דרכים ו – “זכה” ל- 6 חודשי פסילה (להלן” “התיק הראשון”).
עתה, נניח שירון יוצג ע”י עורך דין לתאונות דרכים בתל אביב, בית המשפט בתל אביב הרשיע, פעם נוספת וקבע כי ירון אחראי על קרות התאונה.
(תאונה נוספת, במקורה נהיגה בשכרות אשר כללה נזק רב הכולל פגיעה בשני רכבים אחרים כתוצאה מהתאונה הרכבים הנפגעים שבו ישבו יוסי וגלעד ניזוקו “טוטל לוס” – להלן :”תיק שני”).
לאחר מכן, חברת הביטוח תגיש כנגד ירון גם תביעה על תאונת דרכים, מאחר וירון נסע ללא ביטוח וללא רישיון והורשע בשני התיקים יחד. נוצר מצב בו אם ירון בתיק הראשון יקבע ע”י בית המשפט, כי הוא אחראי לנזק, אזי ככל הנראה שלם ישלם ולא מעט עבור חברת הביטוח של הרכב הנפגע דהיינו יוסי וגלעד.
הדרך להתמודד עם חברת הביטוח
אולם, ככל ועורך דין לתאונות דרכים בתל אביב מיומן ומנוסה דיו, יש סיטואציה שבה יכול לקבוע ביהמ”ש כי ירון לא היה אחראי לקרות התאונה חרף הרשעה בתאונה. ואז, ירון ייענש על הנזק ללא קביעה מי גרם לתאונה. ככל ואלה הם פני הדברים, מייצגו של ירון, עורך דין לתאונות דרכים בתל אביב, יבקש מבית המשפט לא לקבוע אשם לקרות התאונה ואז דרכו פתוחה לטעון לחבות הכוונה לטעון להפחתת האחריות של הנפגע מהתאונה.
לסיכום – לא תמיד יש להודות בכתב אישום בגין תאונות דרכים. שכן, גם יש לקחת בחשבון את נקודות משרד הרישוי העלולות לבוא לידי פסילה אף למעלה מ- 9 חודשים ובמקרים אחרים לצמיתות. וכן, את החבות שבסופה אתה כמי שעלול לשלם פיצויים לנפגע מכוח כתב אישום תעבורתי. גם עתיד לשלם תשלום שיבוב עבור חברת הביטוח, ולבסוף אף לזכות בפסילה ממשרד הרישוי לתקופה לא מבוטלת.
מאמר מאת עו”ד חיים אליה תעבורה ופלילי.