מהירות מופרזת
עודכן לאחרונה ב יולי 30, 2021 ע"י חיים אליה
משרדנו עוסק בין היתר בתיקים של נהיגה רשלנית או בחוסר זהירות, תיקי נהיגה בשכרות, נהיגה בשלילה ועוד. כאן אסביר מהי מהירות מופרזת, מהם הכללים לפיהם פועלת המשטרה, כדי לאכוף את עבירת המהירות, מהם כשליים ראייתים בתיק מהירות גבוהה.
כמו גם, ראו הלכה למעשה בייצוגו של עו”ד תעבורה חיים אליה, כיצד דוח”ות אלו הפכו כלא היו כאשר, המאשימה ביקשה עבודות שירות בתיק של מהירות גבוהה – במקום 80 קמ”ש נסיעה של 190 קמ”ש, קנס ופסילה. לשם המחשה, מהירות זו, הינה פי 2 וחצי מהמהירות המותרת – תיק שהסתיים בקנס בלבד.
ובמקרה אחר. נזכור כי, ישנה פסילה של – 3 חודשי מינימום, קנס ותנאי. (יודגש כי, בנסיבות מיוחדות גם מאסר על תנאי).
מהי מהירות סבירה או מהירות מופרזת ?
להלן טבלת מהירות הנסיעה המותרת על פי תקנה 54 לתקנות התעבורה:
תקנות 51-52 ו-54 לפקודת התעבורה מסדירים את סוגי המהירות:
“51. מהירות סבירה – “לא ינהג אדם רכב אלא במהירות סבירה בהתחשב בכל הנסיבות ובתנאי הדרך והתנועה בה, באופן שיקיים בידו את השליטה המוחלטת ברכב.
“52. האטה (תיקון: תש”ל, 64) בכפוף לאמור בתקנה 51 חייב נוהג רכב להאיט את מהירות הנסיעה, ובמידת הצורך אף לעצור את רכבו, בכל מקרה שבו צפויה סכנה לעוברי דרך או לרכוש, לרבות רכבו הוא, ובמיוחד במקרים אלה: (1) בתוך שטחים בנויים מאוכלסים ובקטעי דרך שבתים בנויים לצדם ותנועת הולכי רגל מצויה בהם; (2) בדרך שאינה פנויה; (3) כשהראות בדרך מוגבלת מכל סיבה שהיא; (4) בהיכנסו לעקומות חדות ובנסעו בהן; (5) בקרבת קבוצת ילדים או בקרבת התקהלות; (6) בהתקרבו למעבר חציה; (7) בהתקרבו לפסגה או למקום שבו שדה הראיה מוגבל; (8) בירידה תלולה או ארוכה; (9) בהתקרבו לגשר צר ובעברו עליו; (10) בפגשו או בעקפו קבוצת אנשים ההולכת בסך; (11) בפגשו או בעקפו בעלי-חיים; (12) בהתקרבו אל אוטובוס העומד בתחנה ובעברו על ידו; (13) בהתקרבו אל אוטובוס, טיולית או רכב מסחרי המסיע ילדים וסומן כך, שנעצר לשם העלאת ילדים או הורדתם, ובעברו על ידו; (4) ברחוב משולב. (15) באזור מיתון תנועה; (16) במנהרה.”
כיצד משטרת ישראל מתמודדת עם דוחות של מהירות מופרזת ?
ראשית עפ”י תקנות התעבורה ופקודות המשטרה, האכיפה חייבת להתבצע ע”י שוטר או קצין אשר מוסמך לעשות כן, נניח והשוטר לא שמר על טווח ראיה עד עצירת הרכב או שוטר שאינו מיומן לאכוף בדבורה או ממל”ז. והרי לנו כשליים ראייתים בדו”ח מה שמוביל לקושי לא מבוטל לביסוס הרשעה בתיק. כפועל יוצא מכך, לזיכוי הנאשם לחילופין הקלה בענישה.
בטרם סיכום אציין כי לא כדאי להגיע לבית משפט לבד ולייצג את עצמך ועכשיו לסיכום – בכול תיק ותיק, נמצאים כשלים ראייתים הרי שהללו לעיל מהווים דוגמה ולשם המחשה. עו”ד תעבורה חיים אליה , כמי שיכול להפחית את משקלו של התיק וקריאה למאשימה להגיע להסדר טיעון כדבעי.
אצלנו ייעוץ ראשוני ללא עלות צור קשר – משרד 077-530-9587 מקרים דחופים 0524-42-42-21 עו”ד תעבורה חיים אליה.
עורך דין תעבורה חיים אליה
חיים אליה עורך דין לתעבורה ומשפט פלילי, עו"ד אליה סיים תואר ראשון ותואר שני במשפטים בהצלחה יתרה, עו"ד חיים אליה אף בוחן תנועה וחוקר תאונות דרכים, קרי, כמי שמגיש לבית המשפט חוו"ד משפטית על אירוע תאונה ומי הגורם האחראי לה ו/או חוקר במסגרת חקירה נגדית את הבוחן תנועה במקרה של תאונת דרכים, עשה דרכו במשטרה. כמו גם, מרצה בכיר (ומרכז אקדמי) לעורכי דין אחרים בתחום נהיגה בשכרות בלשכת עורכי הדין . למשרד הצלחות מוכחות רבות בתחום משפט הפלילי ודיני תעבורה, משרד עורכי דין אליה ברשות עורך דין חיים אליה, מונה עוד מספר עורכי דין במחלקות שונות ובענפי משפט שונים. במחלקה הפלילית ייחודיות וחשיבה אסטרטגית – ייצוג בכל בתי המשפט ברחבי הארץ, במגוון עבירות - אלימות במשפחה, עבירות מין, עבירות רכוש, ייצוג בהליכי מעצר ימים / תום הליכים, ייעוץ לפני חקירת משטרה, ייצוג בוועדות שליש בכלא. הן עברייני נוער בדגשים על חוק הנוער, והן בגירים ובדין הרגיל. בתחום דיני התעבורה ייצוג במגוון עבירות: נהיגה בשכרות נהיגה, תחת השפעת סמים, מהירות מופרזת נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון, פסילות מנהליות דוחות תנועה/ קנסות, תיקי משרד התחבורה, מעצרים.